Spännande White Guide 2016 Caféer
Publicerade av Wines & Tables

Sortera efter avstånd

Gunnebo Kaffehus och Krog

Gunnebo Kaffehus och Krog

På Gunnebo Kaffehus och Krog presenterar vi naturens smaker. Våra rätter innehåller nyskördade grönsaker från vår egen trädgård tillsammans med andra ekologiska inslag. Vi använder oss av råvara efter säsong, vilket ni märker i våra menyer. Du finner vår servering och vårt bageri i tjänstefolksbyggnaden i köksträdgårdarna. Gunnebo Kaffehus och Krog är certifierad av KRAV och Västsvensk mersmak.

Patrik Sewerin

Göteborg / Mölndal, Göteborg
Café Flora

Café Flora

Caféet i ett rött magasin, granne med en inredningsbutik, signalerar kvalitetsmedvetenhet och modern estetik. I det egna bageriet bakas surdegsbröd, vetekransar och olika kakor på övervägande ekologiska ingredienser. Beställer man en ostsmörgås kommer en alldeles lagom stor surdegsfralla, nybakad, välfylld med lagrad ost, nyskuren gurka, massor av groddar och ruccola. Fräscht och perfekt. Johan & Nyströms kaffe smakar fint i udda keramikkoppar, några gjorda av en lokal keramiker, och teutbudet är väldigt bra. Välkommen!

Ljungskile, Bohuslän
Väderstad Centralkonditori

Väderstad Centralkonditori

Hos oss har Helen pysslat i Serveringen så att det ska kännas som hemma, och vi har kombinerat både färg och gamla möbler så att alla ska hitta just sin favoritplats i serveringen. För femtio år sedan fanns det ett flertal konditorier i Väderstad. Men med åren har alla utom Centralkonditoriet försvunnit. Namnet kommer sig förmodligen av det centrala läget, Vi ligger på vänster sida efter korset (gamla riksettan/Vadstenavägen) om man åker mot Vadstena. Huset byggdes 1914 som konditori, på 1920 talet fanns det även övernattningsrum på övervåningen samt slakteri i källaren. Sedan 18 år tillbaks drivs och ägs fiket av Helen och Thomas Schwenke.

Väderstad, Östergötland
Nordells Konditori

Nordells Konditori

Välkommen på fika. Välkommen till Nordells, ett anrikt konditori beläget vid torget, mitt i centrala Arvika. Här erbjuds alltid dagsfärskt bröd från det egna bageriet, samt ett flertal varianter av tårtor, bakelser och kondisbitar. Kaffe finns det i många varianter, mest populärt är dock det klassiska svarta. Det sägs även vara tack vare det goda kaffet som Nordells är med i White Guide, den rikstäckande caféguiden.

Rolf Johansson

Arvika, Värmland
Annas Hembageri

Annas Hembageri

Annas Hembageri bakar mustigt och gott matbröd huvudsakligen med surdeg, samt en del kaffebröd. Allt gräddas i ugn med stenhäll där brödet får en tjock och smakrik skorpa. Ingredienserna är till största del ekologiskt odlade och/eller närproducerade.

Anna Schweitz

Mariefred, Södermanland
Annas Hembageri Stadsparken

Annas Hembageri Stadsparken

Den 9 december öppnade vi vårt nya bageri på Hammarvägen 2 i den nya stadsdelen Stadsparken i Mariefred. Under lågsäsong kommer detta bageri vara hjärtat i vår verksamhet och vara öppet onsdag-lördag. Bageriet i Marielundsviken kommer att ha öppet på lördagar under lågsäsong för att sedan öppna upp hela sommaren. Däremellan kommer bageriet i Marielund fungera som basen för våra bakkurser. Välkommen att besöka oss.

Anna Schweitz

Mariefred, Södermanland
Il caffè

Il caffè

Det intima lilla caféet med välkänd espresso startade på Kungsholmen och har idag hajpade filialer även i andra stadsdelar. Bortsett från kaffe hittar du bland annat grillade mackor och bakverk här. Ett populärt ställe att fördriva en seg helgmorgon på med lite snack och en tidning. Atmosfären lockar till sig allt från stammisar och locals med macbooks till lördags-shoppande innerstadsbor. Räkna med opretentiös stämning på inte alltför många kvadrat.

Terece Pettersson

Stockholm, Stockholm
Älskade Traditioner

Älskade Traditioner

Ett härligt Retrofik som alltid är värt ett besök. Den gemensamma nämnaren är våfflor i alla dess former. Prova deras våffelWrap. Prova också den fantastiska chickenvåfflan och man kommer att ändra inställningen vad man kan ha på en våffla.

Stockholm, Stockholm
Vaxholms Hembygdsgårds Café

Vaxholms Hembygdsgårds Café

Hembygdsgården i Vaxholm. Det bakas kakor och bakelser från grunden av de bästa råvaror som går att uppbringa. Att svänga förbi Blombergska udden med nyrostat kaffe och mötas av doften från nybakat från det gamla huset som utöver café också är ett museum är värde på hög nivå. I museet finns en utställning om strömmingsfisket och hur en fiskarfamilj bodde under slutet av 1800-talet. I espressomaskinen serverar de en blandning som är framtagen för just hembygdsgården och det är riktigt kul att få leverera top-notch kaffe till Eva och Johanna. Caféet har öppet helger i maj, dagligen under juni, juli och augusti och under helgerna t.o.m. 12 september.

Eva Engnér / Johanna Sandström

Vaxholm, Uppland
Ecocaféet

Ecocaféet

Ecocaféet är en trivsam och inspirerande mötesplats för dig som är mån om ditt välbefinnande. Vi håller till i ljusa och fina lokaler mitt i centrala Östersund. Luta dig tillbaka och koppla av i vårt moderna och fräscha ecocafé. Här kan du njuta av en hälsosam frukost, lunch eller något gott och nyttigt bakverk. I menyn hittar du rätter inom Paleo, Vegetariskt/ Veganskt, LCHF, Raw food, samt ett stort utbud av vitaminfyllda smoothies och juicer. Du hittar även en hel del frestande desserter, bakelser och kakor. Vi arbetar endast med naturliga råvaror, fritt från gluten och raffinerat socker. Hos oss kan du också köpa med dig frukost och lunch “takeaway” eller någon stärkande hälsodrink före eller efter träningspasset

östersund, Jämtland
Flickorna Lundgren på Skäret

Flickorna Lundgren på Skäret

Flickorna på Skäret, systrarna på Skäret, Lundgrens kaffestuga… Ja, namnen är många på den riksbekanta kaffestugan belägen vid det lilla fiskeläget Skäret mellan Arild och Jonstorp, på den vackra Kullahalvön. Huset som rörelsen än idag utgår från byggdes år 1732 som ett kombinerat fiskar- och jordbrukstorp. Detta torp köptes av Mats morfar Alexander Lundgren för 150 riksdaler år 1927, som ett sommarnöje åt familjen. Han var jordbrukare från Allerum, men bördig från trakten och han hade en stor familj. Torpet var slitet och krävde mycket reparationer och delar av den steniga åkermarken skulle omvandlas till trädgård. Bland annat planterade Alexander de två ståtliga kastanjerna som hälsar välkomna vid ingången till trädgården. Familjens lilla tjäll på Skäret blev tidigt ett utflyktsmål för andra än familjen. Många var de som tyckte om att besöka morfar Alexander och mormor Anna med deras sju döttrar. Kaffekopparna plockades alltid fram, gärna tillsammans med något nybakt.

Mats Fejne

Skäret, Skåne
Rapp's Konditori

Rapp's Konditori

Vi vet inte vad som skapar ditt sötsug men vi gläder oss i att skämma bort dig med knaprigt nybakat surdegsbröd, pain de chocolat, tryffelbiskvier och massor av annat gott. Vi gör allting för hand och har ni några speciella önskemål eller behöver göra större beställningar får ni gärna kontakta oss så ska vi göra vårt yttersta för att tillgodose era behov.

Torekov, Skåne
Bäckdalens Café Orangeriet

Bäckdalens Café Orangeriet

Missa inte en kaffestund i Café Orangeriet - det gamla stallet. Här väljer du bland ”örtiga bakverk” och smörgåsar med pålägg av ekologiska grönsaker och lokala läckerheter. Orangeriet är också öppet för bokningar till fester, föreningsträffar, endagskonferens m.m. Café Orangeriet är utnämnt till "Årets Värt en Resa"

Margaretha Oscarsson

Båstad, Skåne
Pâtisserie David

Pâtisserie David

ÅRETS FIKA STÄLLE Med utmärkelsen Årets Fikaställe premierar vi ett café där kaffe och bakverk ligger på hög nivå och tillsammans med miljön skapar en skön stämning som lockar till äkta svensk fikasamvaro för alla typer av gäster i alla generationer.. För att med stor passion och hantverksskicklighet ha skapat en trivsam fransk oas fylld av smak, charm och oändliga valmöjligheter – allt i en levande historisk miljö."

David Fernandes

Malmö, Malmö
Vismarslövs Café och Bagarstuga

Vismarslövs Café och Bagarstuga

Välkommen till Vismarlövs Café. Ett familjeföretag placerat på landet. Här erbjuder vi en avkopplande miljö tillsammans med trevligt sällskap. Hit är du alltid välkommen för en god kopp ekologiskt rättvisemärkt kaffe i vår glasveranda med gamla härliga allmogemöbler. Sommartid har du också tillgång till vår stora trädgård med blommor, rosor, träd och buskar samt damm med ankor. Vi erbjuder bl.a stenugnsbakat matbröd, kakbuffé, matiga mackor, veckans soppa, spettkakor, honung från egen bigård och egentillverkade marmelader och inläggningar.

Carina Levin

Klågerup, Skåne
Solhaga Stenugnsbageri

Solhaga Stenugnsbageri

I ett gammalt uthus med vedeldad stenugn har vi byggt ett modernt hantverksbageri där vi bakar surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror från bland andra Berte Qvarn och Ugglarps Grönt.

Sara Wennerström

Slöinge, Halland
Kassett kaffe etc

Kassett kaffe etc

Mitt på gågatan i centrala varberg hittar du kassett kaffe etc, den självklara mötesplatsen för alla som gillar riktigt gott kaffe! I en unik lokal, byggd i slutet av 1700-talet, varvar vi vårt café med delikatesser, kaffe & te i lösvikt, choklad, inredning, kläder mm. Varmt välkommen till oss!

Cecilia Vennersten

Varberg, Halland
Byvägen 35

Byvägen 35

Byvägen35 är Österlens ekologiska hembageri & café med stenugnsgräddade surdegsbröd, härliga sötsaker, frukost buffé och vegetarisk lunch. Välkomna

Sankt Olof, Skåne
Ritz Conditori

Ritz Conditori

Välkommen till Ritz som drivs av oss, Frida Antonsson och Micke Svensson. Efter att ha arbetat på några av Sveriges bästa konditorier och bagerier i Stockholm under tio år, återvände vi till Blekinge och tog över verksamheten 2008. Vi bytte ut hela sortimentet och har sedan dess satt vår egen prägel på alla produkter och allt vi gör. Utbudet är brett och präglas av ett antal klassiker, kombinerat med det som blivit lite av vårt signum: stora surdegsbröd och moussebakverk. Sydeuropeiska bakverk har alltid inspirerat oss och vi brukar säga att vi sätter en modern touch på det traditionella. Vi bakar från grunden, och skapar goda och vackra bakverk av alla slag med mycket omsorg, och utgår från utsökta råvaror, som ex.Tahiti-vanilj, Valhrona choklad färska bär och smör, ekologiska så långt det är möjligt.

Mikael Svensson/Frida Antonsson

Sölvesborg, Blekinge
Kvarnen i Hyssna

Kvarnen i Hyssna

Vår inriktning är närproducerat äkta mathantverk med svenskt i fokus, ekologiskt och säsongsanpassat från väl utvalda producenter i regionen. Målet är att alltid använda det bästa som årstiden har att erbjuda. På menyn hittar du grönlistad miljömärkt fisk, KRAV-märkta grönsaker och närproducerat kött tillagat i vår egen matverkstad, Kvarnens kök. Här serverar vi delikata ekologiska bakverk, bröd och tårtor till kaféet, allt bakas i vårt stenugnsbageri. Välj från en varierad Qvarnmeny året runt och efter årstider, festmåltider, bufféer, bröllop och julbord. Inte heller saknas tillgång till goda drycker.

Catharina Johansson

Hyssna, Västergötland
Lasse-Maja Bageri & Café

Lasse-Maja Bageri & Café

Lasse-Maja strävar efter att varje gång möta högt ställda förväntningar från kräsna kunder. Det gör vi genom kvalitet med krav, hjärtlig och personlig service, flexibilitet och nytänkande på våra produkter och tjänster.

Västra Frölunda, Göteborg
Restaurang & Café Röda Sten

Restaurang & Café Röda Sten

På vardagar erbjuder vi dagens lunch, med smaker från både svensk husmanskost och världens alla hörn. Vi serverar hembakade sötsaker, finkaffe, smörgåsar och har fullständiga rättigheter. Utvalda fredag- och lördagkvällar bjuder vi in till olika klubbar som huserar hos oss. Läs mer om aktuellt klubbprogram på

Sara Shakarchi / Farok Shakarchi

Göteborg, Göteborg
Bönor & Bagels

Bönor & Bagels

Nu har BoB fått nya ägare och ett litet ansiktslyft. Vi behåller precis samma koncept som förr, jävligt goda bagels, bra kaffe och massa förvirrande namn. En liten bonus på det är nypressade juicer och supersmoothies. Bob hade egentligen sagt det bättre; "don't worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright". Hoppas allt är gött!

Niclas Lizama

Göteborg, Göteborg
Café Biscotti

Café Biscotti

Café Biscotti är en given träffpunkt i hjärtat av Vallentuna Centrum. Med trevlig personal, bra mat och en mysig miljö skapar vi en fantastisk upplevelse för våra gäster. Vår charmiga, kunniga personal hälsar dig alltid välkommen och ser till att du trivs hos oss.

Patrik Ivanovski

Göteborg, Göteborg
Berzelii Choklad

Berzelii Choklad

Vi på Berzelii Choklad har rena drömjobbet. Att få skapa något så uppskattat som handgjorda praliner och läckra desserter är verkligen ett privilegium. Njutning för många sinnen – det är vad choklad ska handla om. Välkommen till en värld av choklad!

Claes Engberg / Monica Lääs Henke

Göteborg, Göteborg
Ekstedts Bageri & Café

Ekstedts Bageri & Café

Mitt i den mysiga caféstaden Alingsås ligger Ekstedts Bageri och Café med anor från 1886. Här kan du njuta av allt från nygräddat bröd, söta bakverk och lättare luncher. Att vi har ett brett sortiment av alltvad matbröd, tårtor och kondiskakor heter, är vårt signum. För oss är det också viktigt att baka med omsorg och det får ta den tid det tar.

Alingsås, Västergötland
Hennings konditori

Hennings konditori

Hennings konditori ligger på Storgatan 59 i Växjö. Vi bakar allting som vi säljer i både fiket och konditoriet. Vi är konditoriet som tar ansvar, allt vårt kaffe är klimatkompenserat, ekologiskt och kravmärkt. Vi strävar efter att arbeta med så mycket närproducerade råvaror som möjligt. Du hittar också en mängd alternativ i vårt sortiment för allergiker samt gluten- och laktosintoleranta. Vi är noga med att använda miljövänliga och skonsamma rengöringsmedel i vår produktion för minskad miljöpåverkan.

Växjö, Småland
Askelyckan konditori

Askelyckan konditori

Askelyckans Konditori / Catering Vi erbjuder dig i Växjö bakverk och smörgåsar av hög standard. Askelyckan är ett konditori med anor sedan 1956, och sedan dess har det funnits i vår familj. Vi som driver konditoriet idag är syskonen Staffan Petersson och Martina Claesson. Med oss i verksamheten har vi sex bagare, tre i kallskänken, och ytterligare femton anställda i café och konditori, som alla gör sitt allra bästa för att just du eller ditt företag ska få tårtor, fikabröd, smörgåsar och alla möjliga andra bakverk av allra högsta kvalitet.

Staffan Petersson

Växjö, Småland
Rammefors Konditori & Café

Rammefors Konditori & Café

Rammefors Konditori & Café är ett av Borås äldsta och mest genuina konditori och bageri. I vår butik har vi ett brett sortiment inom alla kategorier som tårtor, bröllopstårtor, figurtårtor, bakelser, bullar, kakor, stenhällsbakat bröd och surdegsbröd. Vi har också originalet på Sverigebakelsen året om! Vi vill också påstå att vårt café är något helt fantastiskt, ta med er någon ni tycker om och bege er till oss, så tar vi med er på ett par decenniers kliv bakåt i tiden...

Emma Falander /Emma Jakobsson

Borås, Västergötland
Utbult Borneby & Co

Utbult Borneby & Co

Det började med Annika & Peter. Utbult Borneby & Co, som består av Annika Utbult och Peter Borneby, öppnade Cafe & Bistro 2011 i Kulturhusets lokaler i Borås. Förutom oss har vi en härlig personalstyrka! Vår affärsidé och mål är att erbjuda vällagad mat & dryck av hög kvalitet till ett rimligt pris, samt att våra gäster ska känna en ”hemma hos”-känsla i våra fräscha lokaler och vår uteservering. För att hålla vår prisvärda meny sker all beställning av mat och dryck i kassan, men självklart kan du boka ett bord för att säkra en sittplats.

Peter Borneby / Annika Utbult

Borås, Västergötland
Timjan Café & Restaurang

Timjan Café & Restaurang

Längs en synnerligen välskyltad grusväg radar smålandsfurorna upp sig. Väl framme öppnar sig en örtoas, här ska det finnas 150 medicinalväxter.

Christina Lindberg

Vrigstad, Småland
Mandeltårtan

Mandeltårtan

Här på Café Mandeltårtan tror vi att om man gör någonting med hjärtat, så märks det på det man gör. Caféet ligger vid Ronnebyån, nära Ronnebys centrum, och i kanten av den vackra Brunnsparken. Lugnet och den goda stämningen i den gamla villan skapas inte bara av oss – utan av de som kommer hit, och kanske framför allt av de som varit här. Välj bland smörgåsar på nybakat bröd, bakelser, kakor, och olika tårtor. Bland dem hittar du så klart vår Mandeltårta. Vi bakar dagligen och i köket vårdar vi ömt surdegar – bakningen och hantverket är själva hjärtat i caféet. I så stor utsträckning vi kan bakar vi med ekologiska råvaror, och vi provar oss hela tiden fram med nya recept, ibland gluten- och laktosfria. Vi strävar efter en miljö som gör att du trivs lika bra som vi själva.

Ronneby, Blekinge
Nygrens Café

Nygrens Café

Välkommen till Nygens Café. Nygrens Café erbjuder hembakade bröd, bakverk och en rad maträtter tillagade med mycket omtanke och råvaror av finaste kvalitet. Centralt beläget och med Balders Hage som närmsta granne hittar du Nygrens Café. Det gamla magasinet har omsorgsfullt rustats upp och miljön från Nygrens handelsgård bevarats. Välkommen!

Sandra Grönkvist

Alingsås, Västergötland
Mias Sjöbod

Mias Sjöbod

Välkommen till den gamla sjöboden. På dagen väntar en sagolik fika med underbart kaffe och alltid nytt hembakat. Våra muffins är världsberömda på hela Orust, morotskakan är ljuvlig och räkmackorna så mycket Bohuslän det bara kan bli. Om hungern slår till serverar vi hemlagade luncher. Slå dig ner med ett glas svalt vin eller en kall öl. Kvällstid kan ni boka bord för att njuta en härlig middag. Välkommen ut på bryggan och värm dig i solen. När vädret tjurar kan du sitta ner runt långbordet bland pappa Göstas gamla fiskeredskap, Mias noga utvalda delikatesser och mängder av gamla föremål från trakten. Det är lätt att bli sittande, njutandes, skrattande, leende, och lyssnandes gamla fiskehistorier från någon av ortsbefolkningen som brukar titta förbi, trutarna och vågornas kluck under bryggan.

Hälleviksstrand, Bohuslän
Thimons Konditori

Thimons Konditori

Vår servering har plats för 90 gäster. Vi satsar på skön miljö där man trivs och vill vara. Färska blommor på borden och justa clubfåtöljer ger en känsla av stil och klass. Smörgåstårtan, alltid lika uppskattad. Våra kallskänkor tillreder dagligen smörgåstårtor i långa rader med väl tilltagna portioner där rörorna blandats av oss mellan de goda bottnarna vi bakat. Utsökta luncher, varma som kalla rätter. Vi serverar olika luncher som sallader, soppa, bakad potatis, vår egen paj & crepes, fantastiska mackor som räksmörgås till trendiga grillade panini. Bröd som smakar mer. Våra duktiga bagare trollar varje dag fram härliga bröd i en ständig variation. När ni köper bröd hos oss får ni ett naturligt hantverksbröd med karaktär. Bakverk som förför. Varje dag fyller våra konditorer upp diskarna med bakverk i alla smaker & variationer. Allt från läckra franska bakelser till klassiska svenska småkakor.

Markus Ekelund

Nässjö, Småland
Conditori Nordpolen

Conditori Nordpolen

Conditori Nordpolen är ett klassiskt conditori med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade konditoriet. Conditori Nordpolen drivs numera som aktiebolag och är ett typiskt småföretag / familjeföretag som drivs av syskonen Tina, Per och Elin. Över isberg till Nordpolen ville de fara, Strindberg, Fraenkel och August Andrée,Men vinden tog Svea och förde de tre till platsen där senare blev ett Café, uti Vara!

Per Larsson

Vara, Västergötland
Lennarts Konditori

Lennarts Konditori

Välkommen till Lennarts Konditori i Eksjö. KÄNN DOFTEN och låt dig njuta av att finna lugnet i ett klassiskt konditori. Här värderar vi smak och hantverk, och tillsammans med bra råvaror lovar vi att göra livet godare. Upplev Eksjö och Småländska höglandet. Eksjö är med sin mångåriga byggnadshistoria en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Att flanera här ger lugn och harmoni. På Småländska höglandet är du mitt i naturen med närhet till gröna skogar, glittrande sjöar.

Lena Wireskog

Eksjö, Småland
Leva Kungslador

Leva Kungslador

Restaurang/café och stenungsbageri. Gårdsbutik med ekologiska och fairtrade varor från hela världen, tillsammans med våra egna produkter som kryddor, te, ramslöksolja, sylt, saft, kakor och annat gott från bageriet. En oas med trädgårdsodling skogslek för alla barn, konst & kultur. Kungslador för fest konferens och event.

Verksamhetsledare:Susanne Liljenberg / Restaurang/café chef Trond Ringvall

Visby, Gotland
Lejas Café

Lejas Café

Lenas inspiration kommer från TV4 kocken Leila Lindholm, varför mycket bakas efter hennes recept! Vi lagar & bakar allt själva i möjligaste mån på ekologiska råvaror, t.ex. vår populära caesarsallad med kyckling eller räkor, eller varför inte våra goda Panini? Vi har stans bredaste sortiment av hembakade bakverk, t.ex. vår omtyckta kladdkaka bakad på äkta kakao, eller varför inte en nybakad väldoftande bulle som smakar gudomligt enligt våra gäster, och vi har även ett brett utbud av glutenfria och laktosfria bakverk. Vi varierar vårt breda utbud av våra uppskattade bakverk från dag till dag så att våra gäster alltid skall uppnå maximal smakupplevelse vid varje besök hos oss! Vi erbjuder även ett brett utbud av kaffe och te från egna utvalda kaffebönor och tesorter, som vi själva färskmaler och server i bl.a. pressokannor, espressodrinkar eller i romantiska kaffemuggar.

rasimus@telia.com

Uddevalla, Bohuslän
Café Yerba

Café Yerba

Namnet Yerba kommer från "järnek" som är ett indiansk te, som enligt traditionen dricks i lag av en, medans andra "ser" på. Hos oss kan du äta lunch, goda smörgåsar, pajer, goda tilltugg och varma maträtter. Vi har ett stort tesortiment och massor av spännande böcker.

Eva-Lee Thörnkvist

Uddevalla, Bohuslän
Fiket

Fiket

Fiket är något så ovanligt som ett välbevarat 50-talsfik med unik miljö och atmosfär. Mitt emot torget, mitt i Gränna. Med eget bageri som erbjuder nybakade klassiker, allt från wienerbröd till dammsugare och mazariner. Men här finns också härligt matbröd, surdegslimpor & frallor. Zoega-kaffet är alltid nybryggt, och hos oss hittar du också stans bästa espresso liksom andra kaffespecialiteter.

Sussi Dahlin

Gränna, Småland
Kullzénska Caféet

Kullzénska Caféet

Mysiga caféet i 1800-tals anda - I centrala Kalmar. Välkänt, unikt café med historisk atmosfär, inrett i 1800-talshus. Här kan du välja att gömma dig i ett av de många små rummen där tiden stått still, eller sitta på uteserveringen och titta på Kalmars folkliv. Hembakade kakor och pajer, matiga smörgåsar.

Tina Hansson

Kalmar, Småland
ÖlandsChoklad

ÖlandsChoklad

Familjerna Dannberger och Bremefors har förverkligat en dröm och en vision om att göra högkvalitativ choklad som på ett naturligt sätt speglar Ölands unika natur och växtrike.

Magnus Bremefors / Nobbe Dannberger

Färjestaden, Öland
Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga

Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga

Det började i Lund 1995 med en trång lokal på Botulfsplatsen där stadsbussarna möts, det visade sig vara ett lyckokast så vi fick bygga ut lokalen. Efter ett tag började många företag, restauranger och livsmedelsbutiker handla i så stora kvantiteter att det lilla bageriet inte längre räckte till. År 2000 hyrde vi en lokal på Gunnesbo industriområde, som gjordes om till bageri. Under sommaren 2002 byggde vi nya lokaler på Gastelyckans industriområde, för att öppna ett nytt leveransbageri. Lokalen är på 1100 kvadrat och vi har en maskinpark med stor kapacitet. Här finns även en välbesökt butik med café och en lunchservering. Våra duktiga bagare, konditorer och kallskänkor tillverkar de flesta produkter här, som förser våra fem butiker, leveransbutiker och övriga kunder enligt deras önskemål. I alla våra egna butiker har vi även en egen bagare som bakar löpande under dagen.

Anita Rothschild

Färjestaden, Öland
Wienerbageriet

Wienerbageriet

Storgatan 15 i Tranås är en adress med lång bageritradition. Där öppnade Bertils konditori 1948. Där fanns, fram till mitten av 1980-talet, det klassiska Westins Konditori under 30 år. Den 1 december 2006 startade en ny epok när Wienerbageriet öppnade ett riktigt konditori i samma lokaler. Fräscht, nyrenoverat från golv till tak och med en inredning framtagen för att ge äkta konditorikänsla. Och så naturligtvis det viktiga brödet. Kanelbullar, frallor, wienerbröd, tårtor, limpor, butterkaka, vaniljhjärtan, bakelser, smörgåsar, småkakor - ja, allt vad vad man kan önska. Plus att det finns ett sortiment med bland annat sallader. Kaffet kommer från ett mindre rosteri vilket ger extra god arom och smakkaraktär när Du dricker din café latte, espresso, cappuccino, cafe creme eller en vanlig, enkel svensk kopp kaffe utan socker och grädde.

Kenny Heiman / Tommy Heiman

Tranås, Småland
Kaffetorpet

Kaffetorpet

Kaffetorpet, med anor från 1890, ligger alldeles utanför Sollidens slottsparks grindar och gränsar till naturreservatet Slottsskogen. I denna historiska miljö kan du slå dig ned inne i själva caféet, på den lummiga uteserveringen eller i stallet, som med varsam hand byggts om till servering. Kaffetorpet har plats för cirka 70 gäster inomhus och 20 i stallet.

Anna Schibli

Borgholm‎, Öland
Lilla Blå

Lilla Blå

Lilla Blå är beläget i centrala Valdemarsvik med utsikt över Valdemarsviken och småbåtshamnen.Vi som äger och driver Lilla Blå sedan den 1 maj 2009 heter Maud Wastezon och Tony Serrano. Till vår hjälp har vi vår duktiga och engagerade personal; Anna, Lindha, Ellen, Linda och Anna.

Valdemarsvik, Östergötland
Carli

Carli

Allt startade egentligen med ett TV-program år 2005 om en nystartad chokladfabrik. Anna blev så inspirerad att hon började experimentera hemma i köket. Det ledde vidare till chokladprovningar och så småningom en pralinkurs under en av landets främsta konditormästare Jan Hedh på Restaurangakademin i Stockholm. Den öppnade upp kvalitetschokladens stora och spännande värld, och det gav naturligtvis mersmak.

Janerik Carli

Karlstad, Värmland
Artisan Bread

Artisan Bread

Ett modernt hantverksbageri som erbjuder bröd, konditori och kaffe i en vacker miljö.

Karlstad, Värmland
Tant Grön och Hela Härligheten

Tant Grön och Hela Härligheten

Det hela startade 2006 av två "unga tanter" med passion för det gröna, och ett växthus med unikt egenodlat. Sen har hagmark förvandlats till en inspirerande trädgård med växter av alla slag. 2010 byggdes en Grön Skön butik som fullkomligt dignar... Och nu finns även ett härligt trädgårdscafé där du stillar magen med egen-lagat , njuter gott kaffe med godsaker som är bakade här. Varmt välkomna att njuta inspiration och passion, för alla sinnen!! Hälsar Susanne & Pernilla, Tant Grön och Hela Härligheten :)

Vintrosa, Närke
Nässundets Station

Nässundets Station

I Bergslagens famn, där Vatten möter Järnväg och Landsväg har vi skapat en plats där njutningsfyllda måltider och upplevelsen av nybakat bröd fyller dina sinnen! Nässundets station - den charmiga gamla byggnaden har fått nytt liv! Vi bakar vårt bröd med värmländska och ekologiska råvaror. Matsal och butik har renoverats varsamt. Vi värnar om känslan av tågstation och har skapat en trivsam miljö där gammalt och nytt hjälper till att bibehålla den varma armosfären. Väntsalen har förvandlats till bageri och där tronar vår stolthet, en magnifik vedeldad stenugn. I värdshuset erbjuder vi vällagad husmanskost och en cafémenu med bl a matiga smörgåsar och klassiska kanelbullar.

Hartmuth Bodinger

Kristinehamn, Värmland
Sköna Gertruds Te & Kaffe

Sköna Gertruds Te & Kaffe

Sköna Gertruds formligen vibrerar av mat- och dryckesentusiasm. Specialkaffe, teer, kvalitetschoklad och en välfylld ostdisk är bara några av läckerherheterna som finns att tillgå.

Victoria Lindkvist / Erik Jonsell

Katrineholm, Södermanland
H10 Bar & Café

H10 Bar & Café

Bar & Café mitt i Visby. En mötesplats för dig som gillar kvalité och genuin mat. Vi serverar trevliga luncher och gott kaffebröd. Bästa kaffet i stan!

Johanna H Bertholdsson

Visby, Gotland
Konditori Norrgatt

Konditori Norrgatt

Konditori Norrgatt är ett av de äldsta och mest kända konditorier/caféer på Gotland, grundat 1947. Vid denna tid var det mycket ovanligt att etablera sig utanför ringmuren, och många var skeptiska på grund av detta. Så småningom växte verksamheten, och en av öns första TV-apparater fanns här. Många såg här VM- finalen 1958 mellan Sverige och Brasilien. Numera kan vi nästan kallas K-märkta. Vi finns omnämnda i boken K-märkt på väg: svenska vägar, platser och ställen (Staffan Bengtsson) och i de senaste utgåvorna av konditoriboken. I dag drivs Konditori Norrgatt av familjen Brunner. Inredningen är till stor del original i 50-talsstil. Jukeboxen finns kvar, liksom armaturen, samt den fina neonskylten som är kvar från 1947.

Max

Visby, Gotland
Hellmanska Gården

Hellmanska Gården

I vårt café, beläget i den gamla stallängan, finner man allt från dagens lunch, matiga mackor, bakverk och hemlagade bärpajer, till gott och rättvisemärkt kaffe av alla de slag. Vi strävar efter att ha koll på alla våra råvarors ursprung och samarbetar sedan länge med en rad lokala producenter för att kunna servera både ekologiskt och lokalodlat. Vårt glashus, vår trädgård och stallängan är du också välkommen att abonnera för en privat tillställning. Kanske ett möte eller en middag med företaget. Oavsett syfte och gäster, utlovar vi god service i en oslagbar miljö.

Nyköping, Södermanland
Själsö Bageri

Själsö Bageri

Högt över havet strålar det gamla Segelsällskapets hus i nymålat vitt. Själsö Bageri var förra säsongens stora cafényhet på Gotland och här huserar det fantastiska bageriet som inte lämnar någon oberörd.

Visby, Gotland
Café Två Skator

Café Två Skator

Här kan du njuta i vacker historisk miljö utav vår hembakade meny med det ekologiska och närproducerade i tanken! Vi erbjuder något gott för alla smaker och här serveras både varm mat och härliga bakverk som varieras efter säsongens utbud av råvaror.

Arboga, Västmanland
Café Bönan

Café Bönan

Välkommen till Café Bönan i Eskilstuna! Vi är ett café i mysiga lokaler i Gamla Staden. Prova våra härliga bakverk, ät en god lunch eller drick en kopp kaffe.

Eskilstuna, Södermanland
Trosa Å Café

Trosa Å Café

Välkommen till Trosa Å café. Du finner oss vid kanten av den å som flyter genom hela staden. Här serveras nybakt kaffebröd, smörgåsar på bröd från eget bageri och mycket annat gott. Kaffet från Caffe Mauro är nymalet och skapas av diplomerade baristor. Ett litet mysigt café med ett vänligt bemötande. Sitt inomhus i vårt mysiga och hemtrevliga café eller utomhus på den magiska uteserveringen vid ån. Husdjur är varmt välkomna, det finns vatten och något gott till hunden medans matte & husse fikar.

Trosa, Södermanland
Konditori Amarant

Konditori Amarant

På Konditori Amarant i Torshälla finns vårt bageri och huvudbutik. Konditoriet ligger i hjärtat av vackra Torshälla några kilometer norr om Eskilstuna. Det ligger vägg i vägg med Ebelingsmuséet och inte långt ifrån Östra torget. Innan flytten dit så minns många Amarants lokaler på Brogatan mittemot den kända statyn Tors bockar mitt i ån.

Robert Värn

Torshälla, Södermanland
Två Goda Ting

Två Goda Ting

Mer än två goda ting. Vår butik är liten och utrymmet begränsat. Därför är det extra viktigt för oss att nogrannt välja ut produkterna på våra hyllor. Vi väljer kvalitet framför massproducerat och uppskattar ekologiska produkter och producenter som arbetar med passion. Från början låg vårt fokus enbart på kaffe och choklad men nu är även te och lakrits en stor del i sortimentet.

sofie hansson

Mariefred, Södermanland
Öhrmans konditori

Öhrmans konditori

Vi gör allt från macrons och praliner till godbitar, pajer och petit-chouer! Vi har ett rikligt utbud av bakelser, omkring 15 olika sorter, och ungefär lika många godbitar. Vi har de vanligaste klassikerna bland både bakelser och godbitar, som Napoleon, Budapest, Mazariner och chokladbollar. Vi gör även våra egna mousser som vi varierar efter säsong. Vankas det bröllop, födelsedag eller annat firande? Vi har alltid våra populäraste tårtor framme i butiken, men på beställning gör vi också specialtårtor.

Västerås, Västmanland
Sylvis Döttrar Hembageri och Cafè

Sylvis Döttrar Hembageri och Cafè

Det är inte svårt att förstå hur Sylvis Döttrar fått ett rykte inte bara på Fårö utan över hela Gotland.

Lisa Blochmann och Barbro Kalström

Fårö, Gotland
Konditorn och Bagarn

Konditorn och Bagarn

Konditorn & Bagarn hjälper er gärna med frukostpaket, tårtor, fikabröd och kaffe. Utifrån era önskemål! Vi kan och arrangerar gladeligen julgåvor eller andra presentkorgar. Alla våra produkter görs från grunden – bröd, bakverk, saft, marmelad, konfektyr och müsli. En populär julkorg tror vi innehåller hemmagjord pepparkaksdeg, vörtbröd, julig småkaka och chokladpraliner. Även här skräddarsyr vi gåvan efter er förfrågan. Tveka inte att höra av er, planering är a och o, så ring i tid!

Cajsa Lindberg / Susanne Ericson

Farsta, Stockholm
By:fiket

By:fiket

By: fiket Är vårt "café på svenska". På morgonen serveras frukost för folk i farten. Det finns gröt, ägg, färdigpressade juicer, en liten buffé med bröd och pålägg, fil med müsli och kaffe. Till lunch serverar vi matiga smörgåsar, grillmackor med dagens soppa som tillbehör eller soppa som huvudrätt. Vi har härliga sallader som du kan välja efter smak. Under eftermiddagen tar By: fikat mer plats. Den traditionella fikakulturen med kaffe kan avnjutas under tiden man väntar på ett möte. I sortimentet finns traditionella bakverk, som sju sorters kakor, kronans potatiskaka och bullängd.

Linda Sundin

Stockholm, Stockholm
Johan & Nyströms Konceptbutik

Johan & Nyströms Konceptbutik

På Swedenborgsgatan 7, i  hjärtat av södra Stockholm, hittar ni vår kombinerade konceptbutik, utbildningslokal, kaffebar och tebar. Vi erbjuder det mesta från kaffe- och tevärlden, allt från fantastiska färskrostade kaffen odlade av våra Direct Trade-bönder till specialtillbehör från Japan. Varmt välkommen hit!

Stockholm, Stockholm
Sophies Canelé

Sophies Canelé

Sophies Canelé erbjuder hembakade franska bakverk i Stockholm – äkta ”canelés” från regionen Bordeaux i Frankrike. Sophie Maillard bakar dessa utsökta små bakverk på traditionellt Bordeaux-vis med ingredienser av högsta kvalitet, utan varken tillsatsämnen eller konserveringsämnen.

Stockholm, Stockholm
Pascal

Pascal

Vi är tre syskon. Vi gillar bra kaffe, bra råvaror och hantverket ska stå i centrum. Det vi serverar kommer ifrån mikrorosterier, bageriet på Lilla Essingen och vårt eget kök. Vårt kaffe har odlats och skördats under ideala förhållanden processen från moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att ge största möjliga kvalitet. Sedan rostas kaffet varsamt och kärleksfullt för att nå sin fulla smakpotential. De rosterier vi samarbetar med är bl.a. Da Matteo, Love Coffeeroasters och Koppi Roasters. Välkommen!

Jannet Seropian

Stockholm, Stockholm
Löfbergs Stockholm

Löfbergs Stockholm

Välkommen till vårt café Löfbergs Stockholm på Kungsgatan 3. Botanisera i kaffets underbara värld. Upptäck hantverket, smakerna och de spännande ursprungen. Vi erbjuder en alldeles särskild kaffeupplevelse, tillsammans med smarriga mackor, matiga alternativ och söta godsaker. Förutom kaffe, mat och fikatillbehör erbjuder vi kaffeprovningar, utbildningar och olika event. Det går även att hyra hela eller delar av lokalen för egna arrangemang. Vi hoppas att vårt café blir en naturlig mötesplats för alla som tycker om och vill lära sig mer om kaffe. Välkommen in!

Moa Mendel Hartviga

Stockholm, Stockholm
Blå Porten

Blå Porten

Blå Porten är en tyst och trivsam oas, en skyddad restaurang med egen trädgård som stockholmarna lunchat i snart hundra år. Det finns en vidare historia än bara beskrivningen att restaurangen idag är placerad mellan Liljevalchs konsthall och ABBA-museet. Under nästan 200 år var Blå porten ett av Stockholms mest namnkunniga värdshus. Men så, kvällen den 29 april 1869, inträffade katastrofen. Bagarstugan tog fyr, en stark vind gjorde sitt – restaurangen brann ner till grunden. I dess ställe uppfördes en grosshandlarvilla, i dag hem för Institutet för folklivsforskning. Namnet Blå porten togs i bruk igen 1916, då en bit in på ön. I anslutning till nybyggda Liljevalchs konsthall, på Djurgårdsvägen 64, anlade superkrögaren Agnar Meurling en flott sommarrestaurang med en muromgärdad, italienskinspirerad trädgård. För att ge namnet legitimitet teglades en marinblå portal som entré i muren.

Stockholm, Stockholm
Resta Gård

Resta Gård

Vi på Resta Gård vill ta ansvar för matens väg från jord till bord. Bra potatis sovlar sig själv säger man, och syftar då på att goda råvaror smakar så bra i sig själv att de inte behöver några konstiga tillbehör eller krångliga tillagningsmetoder för att smaka bra. Bra råvaror står för sig själva, helt enkelt. En djurhållning där djuren får växa i naturlig takt på stora beten, äta gräs och få sol på mulen ger ett smakrikt högkvalitativt kött, en fyllig mjölk och en glad kock! Detsamma gäller ekologtiskt odlade grönsaker - och då speciellt äldre sorter med en bred palett av olika smaker och texturer! 

Örsundsbro, Uppland
Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Året var 1887 då Alfred Andersson startade Anderssons konditori. Sedan dess har kunskaperna och kärleken till yrket förts vidare, och alla följande generationer har varit aktiva inom branschen. Läs mer om vår historia, om kärleken till surdegsbröd och det hårda arbete som ligger bakom både Forsa Hembageri och Güntherska Hovkonditori & Schweizeri. Här på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri skapar vi varje dag fantastiska bakverk, men även mat – så väl kall som varm. Gemensamt för allt vi gör är att vi endast använder råvaror av hög kvalitet och att allting görs från grunden. Allt kan även avnjutas tillsammans med ett glas vin eller öl då vi har fullständiga rättigheter.

Claes Landing

Uppsala, Uppland
Kardemumma

Kardemumma

Triller Mat och Bröd är ett familjeföretag som alltid sätter personlig service i första hand. Vi startade 1983 som Café Linné på Svartbäcksgatan 24 där Lottas Linnébulle® kom till. Efter något år tog vi över grannbutiken och öppnade brödbutik på Svartbäcksgatan 22. Vårt lilla bageri på övervåningen till caféet blev för trångt så vi byggde nytt bageri i Bergsbrunna Tegelbruk och flyttade in i januari 1989. Cafeét och brödbutiken såldes efter några år.

Lotta Triller/Lovisa Triller

Uppsala, Uppland
Bageri Brantingstorg

Bageri Brantingstorg

Passerar man Uppsala med bil är det extra lätt att ta sig till Brantingstorg från den gamla genomfartsleden. I ett förortscentrum som andas 50-tal finner vi detta fantastiska Café.

Patrik Holmgren

Uppsala, Uppland
En liten smula på landet

En liten smula på landet

Välkomna till En Liten Smula & Sundsta Säteri! Vi erbjuder Dig det mesta från dagens lunch till lokal för fest & bröllop! Catering, söndagsbrunch eller en kärleksfullt gjord kaffe, välkomna till oss för en stunds njutning!

Therese Baalack

Norrtälje, Uppland
Café Zorn

Café Zorn

Inrymt i den gamla stallängan på Zorngården och med vacker utsikt över trädgården ligger Café Zorn. Vi kan även erbjuda ett varierande sortiment av rött och vitt vin samt rosévin. Espresso, cappuccino och latte görs för hand av exklusiva kaffebönor från Illy, Italien.

Mora, Dalarna
Lilla K's Trädgårdskök

Lilla K's Trädgårdskök

Vi finns inne i växthusen på Mobackes Trädgårdscenter i Bollnäs och serverar god lunch och gott fika varje dag i veckan. Vi välkomnar alla människor och älskar att göra våra gäster glada och nöjda!

Bollnäs, Hälsingland
Järvsö Crêperie

Järvsö Crêperie

Vi älskar Järvsö och vi är stolta över att ha så många brukande bönder och matproducenter i vår närhet och det gör det till en fröjd att köpa lokalt! Fina råvaror är kärnan i vårt Creperie och vi använder oss därför gärna av det som växer och produceras i gårdarna runt omkring oss, och ja… man kan faktiskt säga att du får smaka på en del av bygden! Vi vill skapa ett litet personligt ställe, med mat, musik och prylar vi själva gillar i ett behagligt sommartempo, här får det ta tid!

Jonas Hult

Järvsö, Hälsingland
Klövsjö Stenugnsbageri

Klövsjö Stenugnsbageri

I bageriets mysiga kafé och butik kan du köpa rykande färskt matbröd, tårtor, handgjorda praliner från egen chokladverkstad och andra godsaker, allt bakat i vårt bageri. Alla våra produkter är så långt det är möjligt bakade på ekologiska råvaror. Vi använder självklart inte heller några onödiga tillsatser i våra bröd. Bara naturliga råvaror!

Erika Dillner / Nathalie Persson

Klövsjö, Jämtland
Törners Konditori

Törners Konditori

Törners Café erbjuder en smakfull miljö och njutbart sortiment i hjärtat av gallerian, på Prästgatsplanet.

Katarina & Roger Lindahl

Östersund, Jämtland
Stocke Titt & Badhusparken Café

Stocke Titt & Badhusparken Café

Café Badhusparken ligger beläget längst Storsjöstrand och har öppet alla veckans dagar, sommar- som vintersäsong. Här finner du ett stort utbud av hembakat, fräscha smoothies gjord på 100% frukt, grönsaker och bär, lyxiga sallader, matiga bagels, gott kaffe och en stor lunchbuffé av god kvalité som går att avnjuta under vintersäsongen. Stocke Titt har sitt oslagbara läge på Frösön med utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Caféet håller öppet under vårvintern fram till sensommaren. Här kan du njuta av hembakat fika, nygräddade våfflor med hjortronsylt och grädde, stutar, äta en lättare lunch, dricka en kopp nybryggt kaffe eller te och samtidigt ta del av den vackra naturen.

Östersund, Jämtland
Skogs-Hildas, Ullånger 

Skogs-Hildas, Ullånger 

Välkommen till Skogs-Hildas i Ullånger, mitt i Höga Kusten. Där har jag mitt stenugnsbageri, butik och café. Jag vill bevara det traditionella norrländska tunnbrödet, bakat på kornmjöl, handkavlat och gräddat i vedugn. Förutom tunnbrödet bakar jag även hällakakor, knäckebröd, barkbröd, surdegsbröd, vetebröd, småkakor m.m. För att få högsta kvalité använder jag ekologiska råvaror i mitt bröd.

Ullånger, Ångermanland
Kafé Anno 1762

Kafé Anno 1762

Kafé anno 1762. Med klingande tysk brytning blir man mottagen på bästa sätt i denna levande bruksorts mysiga café. En familjär men samtidigt professionell touch.

Mona Prestele

Nordmaling, Västerbotten
Ekbergs konditori

Ekbergs konditori

Ett anrikt konditori öppnade fettisdagen 1923 av Hugo Ekberg som kom att leda företaget i drygt 30 år. År 1957 tog mågen Henrik Lidman över företaget, som han 1991 sålde till bagarna Matti Rissanen och Heikki Korpi som drev företaget till och med Juli 2009 då Michael Bieri tog över. Nere i vårt bageri är det full fart från klockan 5 på morgonen. Vi gör alla våra bakverk som vi säljer i vårt bageri. Dörr vid dörr med serveringen ligger vår brödbutik som går i samma gammaldags stil.

Michael Bieri

Piteå, Norrbotten
Café Condis

Café Condis

Café Condis & Bageri fokuserar på att erbjuda dig bakverk och service av högsta kvalitet. Vi gör allt vi kan för att motsvara dina förväntningar, prova oss! Med en stor variation av matbröd, tårtor, fika, smörgåsar mm som vi erbjuder så är vi riktigt säkra på att du kommer att bli nöjd med oss! Varmt välkommen!

Luleå, Norrbotten
Cafe Safari

Cafe Safari

Hos oss kan du njuta av härligt, hembakat fika, matiga mackor och lättare luncher. Caféet doftar av nymalet kaffe och av våra hembakade kanelbullar – de största i stan. För dig som är på språng har vi sallader och mackor färdiga att ta med. När du ska fira det där särskilda tillfället kan du beställa din tårta, bröllopstårta eller smörgåstårta hos oss. Vi har en mängd fantastiskt goda tårtor att välja mellan.

Kiruna, Lappland